open-navfaktor-logo
search
U superlativima o Zmaju
Trener Reala nahvalio Džanana Musu: Da je ostao u igri, ubacio bi 50 poena Partizanu
Džanan Musa, košarkaški reprezentivac Bosne i Hercegovine, odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u dresu Real Madrida.
22.12.2023. u 08:36
get url
text

U meču 16. kola Eurolige naš reprezentativac bio je najbolji Kralj u uvjerljivoj pobjedi protiv Partizana (91:75).

Zmaj je ubacio 23 poena, a posebno je bio inspirisan u prvom poluvremenu kada je brojao do 16, uz perfektan šut iz igre - sedam od sedam.

Nije se zaustavljao ni na startu trećeg perioda, a onda je Mateo Chus, trener Reala, odlučio da svog najboljeg igrača preseli na klupu, na zasluženi odmor. Španski trener nakon utakmice u superlativima je govorio o našem reprezentativcu.

- Da sam ostavio Džanana Musu na parketu, mogao je ubaciti 50 poena. Međutim, on zna da mi želimo da pobjeđujemo zajedno i da možda treba da bude pripremljen za ono što dolazi. Svaki od naših igrača se odrekao dijela svoje briljantnosti, kako bi čitav tim mogao da zasja - izjavio je Mateo Chus na presici nakon utakmice.

Španske novinare interesovao je Musin komentar zašto ga je trener izvadio nakon 19 sjajnih minuta na parketu.

- Ponosan sam na saigrače kako su odigrali utakmicu, a trenerove odluke moram poštovati. Kada sam na terenu, pokušavam pomoći timu da pobijedi. Sve ostalo je na treneru, a on radi sjajan posao - kazao je Musa.

Za Kraljeve nema odmora jer već sutra igraju meč ACB lige protiv Juventuta. U domaćem prvenstvu imaju omjer 13-1, a u Euroligi 15-1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.