open-navfaktor-logo
search
Boks
Babić u petoj sekundi meča Molinu poslao na pod
Hrvatski bokser Alen Babić stigao je do devete pobjede u profesionalnoj karijeri i poslije nešto više od tri minute Erica Molinu.
31.10.2021. u 11:29
get url
text

Babić je bivšeg dvostrukog izazivača za svjetsku titulu na pod poslao već poslije pet sekundi borbe, da bi potom još u dva navrata obarao Meksikanca u drugoj rundi, što je bio znak za sudiju da prekine borbu.

- Bila je ovo najbolja noć u mom životu - rekao je Babić, koji je najavio da sada želi borbu sa Davidom Allenom i da je spreman za veće stvari.

S druge strane, Molina je verovatno završio svoije takmičenje na velikoj sceni pošto je razočarao najpoznatijeg promotera Eddieja Hearna.

- Nikad više nećemo zvati Molinu. Cirkus... Znam da je kasno dobio poziv, da se nije stigao da se spremi, ali ovo... Sve bi bilo u redu da nije nastavio borbu nakon prvog nokdauna u petoj sekundi. Bio je to strašan udarac i niko mu ne bi zamerio da je ostao da leži. Međutim, on se digao, nastavio borbu, ali se praktično nije borio. Jedva je čekao priliku da izađe iz ove borbe. Dobio je veliki novac za ovaj nastup, a nama ostaje gorak ukus nakon borbe - rekao je Hern.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.