open-navfaktor-logo
search
Svečani prijem
Bećirović: Elvedina Muzaferija je sportska heroina Bosne i Hercegovine
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je najbolju bosanskohercegovačku skijašicu Elvedinu Muzaferiju odmah po njenom povratku s takmičenja iz Kraljevine Norveške u Bosnu i Hercegovinu.
04.03.2024. u 16:14
get url
text

Bećirović još jednom je čestitao Elvedini Muzaferiji na ostvarenom najboljem razultatu u karijeri i odličnom predstavljanju Bosne i Hercegovine. Tokom srdačnog razgovora Bećirović je istakao da uspjehe Elvedine Muzaferije cijeni cijela Bosna i Hercegovina.

- Uspjesi koje je ostvarila skijašica Elvedina Muzaferija su najbolji način promoviranja i afirmacije naše države u svijetu. Njeni rezultati su razlog za ponos svih građana Bosne i Hercegovine, kao i snažan podstrek i izvor inspiracije za sve mlade i uspješne sportiste naše zemlje. Sportska dostignuća koja je ostvarila je rezultat njenog ogromnog truda tokom priprema i treninga, odricanja i discipline - poručio je Bećirović.

Skijašica Elvedina Muzaferija upoznala je Bećirovića sa ostvarenim rezultatima, narednim sportskim izazovima i takmičenjima, kao i svim poteškoćama koje prate ovaj zahtjevni sport. Ona je naglasila da su joj ostvareni rezultati dali dodatnu snagu i optimizam za naredne skijaške utrke. Elvedina Muzaferija je naglasila da je sretna i ponosna što je prva skijašica iz Bosne i Hercegovine koja nastupa u finalu Svjetskog kupa.

Bećirović je rekao da će s ogromnim zadovoljstvom podržati Muzaferiju u njenoj daljoj sportskoj karijeri i takmičenjima. Dodao je da se raduje svim narednim takmičenjima, kao i novim uspjesima najbolje bosanskohercegovačke skijašice.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.