open-navfaktor-logo
search
Dao zeleno svjetlo
Bivši UFC-ov borac Mark Munoz dobio otkaz u školi jer je posvađanim učenicima dopustio da boksuju
Nekadašnji MMA borac Mark Munoz, prije nešto više od deset godina, bio je ponajbolji UFC-ov borac u srednjoj kategoriji. 
27.05.2022. u 17:12
get url
text

U jednom periodu bio je u nizu od četiri uzastopne pobjede, a kroz karijeru je pobjeđivao borce poput Demiana Maie, Chrisa Lebena, Kendalla Grovea,...

Munoz je inače rođen u Japanu, od strane roditelja koji su Filipinci, a posjeduje i američko državljanstvo. Četrdesetčetverogodišnji Munoz od 2020. godine obnašao je ulogu hrvačkog trenera u Fairmont Privatne Schools u Anaheimu. Nažalost po njega, taj posao je izgubio.

Dvojica polaznika te škole koja su trenirala pod njegovim mentorstvom, našli su se u međusobnoj prepirci. Zajedno su otišli do Marka Munoza te su zatražili njegovo dopuštenje da navuku bokserske rukavice i razriješe nesuglasice. Munoz nije niti znao o čemu se radi, ali dao im je zeleno svijetlo da se obračunaju šakama.

- Svaki djelić mene trudi se imati pozitivan uticaj na djecu, učiti ih da budu što bolji hrvači, da budu glasni protiv zlostavljanja. Postoje hiljade boraca koje sam trenirao i mogu to potvrditi iz prve ruke. Ni pod kojim uslovima ne bi dopustio djeci da svađu rješavaju borbom - službeno je saopženje Marka Munoza.

Jedan od roditelja saznao je za ovu situaciju i naravno da reakcija nije bila pozitivna. Munoz je suspendiran do kraja godine kada mu ističe ugovor o zaposlenju, a glasnogovornik te škole potvrdio je kako mu ugovor neće biti produžen. Munoz navodno nije imao loše namjere te je vjerovao da se dvojica učenika žele zabaviti bokserskim sparingom. Nije znao da kroz nasilje žele riješiti svoju svađu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.