open-navfaktor-logo
search
Priznanje za bh. trenera
Branislav Crnogorac odlikovan japanskim Ordenom izlazećeg sunca
Vlada Japana objavila je listu stranih dobitnika Jesenjih carskih odlikovanja za 2020. godinu, a među ovogodišnjim dobitnicima odlikovanja nalazi se i Branislav Crnogorac, predsjednik Džudo saveza BiH i selektor reprezentacije BiH.
03.11.2020. u 13:23
get url
text

Crnogorac je odlikovan "Ordenom izlazećeg sunca, zlatnih i srebrenih zraka".

Kako je saopćeno iz Ambasade Japana u BiH, Crnogorac je odlikovan za promocija džuda u Bosni i Hercegovini i doprinos prijateljskim odnosima između Japana i BiH.

- Orden izlazećeg sunca, zlatnih i srebrenih zraka dodjeljuje se Crnogorcu za njegov doprinos pri širenju znanja o sportskoj disciplini džudo kao jednom obliku tradicionalne japanske kulture ljudima u Bosni i Hercegovini, za njegovo zalaganje pri odgoju i podršci mnogim mladim sportistima i budućim liderima u toj disciplini, te za njegov neumoran rad pri promociji džudo sporta u BiH organizovanjem brojnih takmičenja i međunarodnog i lokalnog karaktera, od kojih je mnoge sam započeo. Sve navedene aktivnosti imale su i rezultat poboljšanja prijateljskih odnosa između Japana i BiH kroz sportski duh i prijateljsko nadmetanje - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.