open-navfaktor-logo
search
Radni sastanak
Čelnici Odbojkaškog saveza BiH posjetili Olimpijski komitet BiH
Povod i tema sastanka je bilo održavanje U19 Evropskog odbojkaškog prvenstva u našoj zemlji
29.11.2019. u 12:41
get url
text

Čelnici Olimpijskog komiteta BiH, predsjednik Izet Rađo, potpredsjednici Marijan Kvesić i Siniša Kisić, te generalni sekretar mr.sci Said Fazlagić primili su u jučer u prostorijama OK BiH predstavnike Odbojkaškog saveza BiH, predsjednika Aliju Fatića, potpredsjednika Milutina Popovića, generalnog sekretara Adnana Talića i tehničkog sekretara Dinu Bećiragića.

Povod i tema sastanka je bilo održavanje U19 Evropskog odbojkaškog prvenstva u našoj zemlji. Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH je upoznao prisutne da će Odbojkaški savez BiH zajedno sa Odbojkaškim savezom Hrvatske od 20. augusta do 2. septembra 2020. godine organizovati U19 Evropsko prvenstvo za juniorke. Na takmičenju će učestvovati 12 najboljih juniorskih reprezentacija Evrope, a dio mečeva grupne faze, te polufinalni i finalni meč će biti održani u zeničkoj Areni.

Predsjednik OK BiH je izrazio zadovoljstvo što će Bosna i Hercegovina u narodnoj godini biti domaćin jednog značajnog takmičenja, te je iskazao spremnost da OK BiH pomogne Odbojkaškom savezu BiH u okvirima svojih mogućnosti i nadležnosti. Rađo je također istakao da su u prošlosti OK BiH i Odbojkaški savez BiH imali odličnu saradnju na realizaciji projekata „Tehnički kursevi za trenere“ i „Razvoj nacionalne sportske strukture“, te je upoznao prisutne s novim projektom OK BiH koji ima za cilj pomoć olimpijskim sportskim savezima u organizaciji državnih takmičenja i pomoć u nabavci opreme.

Čelnici OK BiH su zaželili mnogo sreće Odbojkaškom savezu BiH u prestojim aktivnostima vezanim za organizaciju takmičenja, saopćeno je iz OSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.