open-navfaktor-logo
search
Bivši prvak UFC-a
Cormier objasnio zašto Khabib borbu nije završio omiljenim očevim potezom, iako je imao priliku
Ako je vjerovati Danielu Cormieru, teškašu koji se nedavno penzionisao nakon poraza od Stipe Miočića, Khabib Nurmagomedov za kraj je karijere napravio sjajan gest.
27.10.2020. u 10:12
get url
text

Kraj borbe u kojoj je Dagestanac upisao 29. pobjedu donio je jednu zanimljivu situaciju u kojoj je Nurmagomedov mogao krenuti po Gaethjeovu ruku, odlučio se na tranziciju u trokut, kojim je nedugo nakon toga natjerao Gaethjea na tapkanje.

VEZANI TEKST - Pogledajte borbu u kojoj je Khabib Nurmagomedov doživio jedini poraz

Izgledalo je to kao dobar potez, odnosno tranzicija u zahvat kojim će borbu ranije završiti. No, Daniel Cormier tvrdi kako nije to bio razlog prelaska u trokut, nego da je zapravo u pitanju jedan velikodušan razlog.

Naime, prema tvrdnjama njegovog prijatelja i timskog kolege, Khabib je u drugi zahvat prešao zato što je mislio da bi polugom na ruci mogao povrijediti svog protivnika.

Cormier je ovo ispričao u svom showu s Arielom Helwanijem na ESPN-u.

- Rekao mi je da je, gledajući intervjue koje su radili tokom sedmice, primijetio kako Justin govori da neće tapkati ni u kom slučaju. Znao je da Justin nema namjeru tapkati. Kad je krenuo u završnicu borbe, bila je to omiljena pozicija njegovog oca, ulazak u polugu na ruku iz trokuta. To mu je bio najdraži očev način za završiti borbu. Tako da, kad je ušao u zahvat, išao je napraviti polugu na ruku. No, sjetio se onoga što je Justin pričao cijele sedmice i odlučio je da ga ne želi povrijedit pred roditeljima. Zato je otišao u trokut na vrat i uspavao ga - objasnio je Cormier, dodavši:

- Vjeruj mi, upravo to mi je Khabib rekao. Rekao je "Nisam ga htio povrijediti pred njegovim roditeljima pa sam si rekao da ću ga zatvoriti u trokut. Ako zaspe, zaspao je, probudiš ga i dobro je".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.