open-navfaktor-logo
search
Predsjednik UFC-a
Dana White objasnio šta se tačno desilo Chimaevu
Najava o okončanju profeiosnlane čečenskog MMA borca Khamzata Chimaeva nije mogla proći bez reakcije njegovog poslodavca, odnosno predsjednika UFC-a Dane Whitea.
02.03.2021. u 11:30
get url
text

VEZANI TEKST - Khamzat Chimaev šokirao javnost, okončao profesionalnu karijeru

Chimaev je upravo na inicijativu Whitea doputovao u Las Vegas, gdje su brigu o njemu preuzeli doktori koje je angažovao UFC, a s ciljem da se Chimaev što prije oporavi od posljedica koje je koronavirus ostavio na njegov organizam. Zbog toga je dva puta morala biti otkazana njegova borba protiv Leona Edwardsa.

Informacije o odlasku u penziju koje je Chimaev objavio na društvenim mrežama "umirio" je Dana White, kazavši kako ne treba biti previše razloga za brigu, okrenuvši sve na emocije.

- Kad je došao ovdje, doktori su preuzeli brigu o njemu, stavili su ga na prednisone, što je zapravo je**no žestok steroid. On je sad na prednisoneu, trebao bi to uzimati, opuštati se, odmarati i dozvoliti samom sebi da se oporaviti. On je danas otišao je**no trenirati, nakon čega se osjećao usrano, dozvolio emocijama da ga obuzmu i nakon toga je objavio to što je objavio - kazao je White za MMA Junkie, te dodao:

- On ne bi uopće trebao trenirati, ali znate kakav je. Taj tip je divljak, želi se boriti doslovno svakog vikenda i sad ne može niti trenirati. Prevladale su emocije pa je to napisao, ali nije završio karijeru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.