open-navfaktor-logo
search
Uoči Red Bull Showruna
David Coulthard zamijenio F1 bolid tramvajem i vozio građane Sarajeva
AUTOR: Faktor
07.06.2024. u 21:13
get url
text
FOTO: Sulejman Omerbašić/Red Bull BiH
Slavni britanski vozač Formule 1 David Coulthard stigao je u Sarajevo i gotovo odmah je krenuo u upoznavanje grada, a doživio je i jedno za njega neobično iskustvo.
Coulthard je u glavni grad Bosne i Hercegovine doputovao kako bi nastupio na spektakularnom događaju Red Bull Showrun, koji će se u nedjelju 9. juna održati u Sarajevu. S obzirom na to da je imao slobodnog vremena, njegov avanturistički duh mu nije dao mira. Stoga je u poslijepodnevnim satima na stanici kod Zemaljskog muzeja ušao u Red Bull tramvaj i tako priredio veliko iznenađenje prisutnim putnicima, saopćio je Red Bull BiH.
FOTO: Sulejman Omerbašić/Red Bull BiH
No, to nije sve. Popularni DC je čak zamijenio vozača te se okušao u novoj ulozi, naravno, nakon što je dobio nekoliko uputa. Njegove vozačke vještine u bolidu Formule 1 su poznate, ali se odlično snašao i u vožnji tramvaja. Čovjek kojeg su mnogi putnici u prošlosti mogli gledati samo putem TV ekrana kako juri stazama u bolidu Formule 1, sada ih je vozio tramvajem. Scenarij iz najluđih snova postao je stvarnost za putnike, dok je Coulthard u svoj CV upisao još jednu avanturu.
Putnici su nekoliko stanica uživali u vožnji s Coulthardom, koji je potom krenuo u nove izazove.
FOTO: Sulejman Omerbašić/Red Bull BiH
Njegovo iznenadno pojavljivanje u javnosti na originalan način ujedno je bilo i poziv svima da u nedjelju 9. juna budu u Sarajevu i posmatraju Red Bull Showrun, događaj na kojem će upravo DC voziti RB7, šampionski bolid Red Bull Racinga.
Dio programa će biti i uvijek atraktivni nastup istinskog virtuoza na motociklu Arunasa Gibieže, a ljubitelji drifta će moći uživati u majstorijama slavnog dvojca Red Bull Driftbrothers.
U Sarajevu se u nedjelju očekuje mnogobrojna publika, tribine su već rasprodane, a ulaz za posmatranje spektakla pored staze je besplatan. Također, za sve one koji ne budu u prilici da borave u glavnom gradu BiH 9. juna, osiguran je TV prijenos na Sport Klubu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.