open-navfaktor-logo
search
Podrška
Džeko kao motivator: Šta je Dijamant poručio Tuki pred finale SP?
Sutrašnje finale za Tuku će biti drugo na svjetskim prvenstvima, a bh. javnost će sutra sigurno putem malih ekrana pratiti utrku koja je zakazana za 21.10 sati
30.09.2019. u 14:46
get url
text

Plasmanom u finala utrke na 800 metara na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Dohi najbolji bh. atletičar Amel Tuka samo je još jednom potvrdio svoju klasu.

Sutrašnje finale za Tuku će biti drugo na svjetskim prvenstvima, a bh. javnost će sutra sigurno putem malih ekrana pratiti utrku koja je zakazana za 21.10 sati.

Sam plasman u finale velika je stvar za atletičara s najboljim rezultatom u Evropi na 800 metara ove sezone, a mnogo je onih koji su Tuki poslali poruke podrške pred sutrašnje finale. Jedan od njih je i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

- Druže, prijatelju, raketo. Sve što si dosad učinio za sebe, za svoju porodicu, za Bosnu i Hercegovinu, bilo je veliko. Sutra trči prvo za sebe, pa onda za sve nas i opušteno, brate. Svi znamo koliko si sebe uložio u sve ovo, koliko si se stvari odrekao, da bi sutra bio tu gdje jesi. Šta god da bude, ti si već naš ponos, a sa vjerom u Boga, nadam se da ćeš uspjeti ostvariti svoje i naše snove i donijeti nam još jednu medalju. Neka ti je sa srećom, brate! - napisao je Džeko u komentaru ispod fotografije koju je objavio Tuka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.