open-navfaktor-logo
search
Evropski judo kup za juniore
Elez i Vračar borit će se za zlatne medalje
U konkurenciji do 81 kilograma reprezentativac BiH Vuk Elez plasirao se nakon što je porazio reprezentativnog kolegu Božidara Vučurevića
06.07.2019. u 16:11
get url
text

Prvog dana takmičenja na Evropskom judo kupu Sarajevo 2019 podijelit će se sedam setova medalja.

Priliku da se bori za zlato u kategoriji preko 100 kilograma imat će bh. reprezentativac Igor Vračar, kojem će protivnik u finalu biti Losseni Kone. Upravo je njemački džudista pobjedom protiv Vasilija Vujičića spriječio bosanskohercegovačko finale u apsolutnoj kategoriji. Vujičić će se za bronzu boriti protiv Mađara Donata Varge.

U finale džudista u konkurenciji do 81 kilograma reprezentativac BiH Vuk Elez plasirao se nakon što je porazio reprezentativnog kolegu Božidara Vučurevića. Elezu će rival u finalu biti Francuz Giga Abuashvili, dok će se Trebinjcu protivnik biti francuski takmičar Maxime-Gael Ngayap Hambou.

Srbijanski džudista Darko Brašnjović i Bugarin Kostadin Tsvetanov bit će protivnici u finalu kategorije do 90 kilograma.

{$galerijaFotografija}

Bh. reprezentativka Monika Zadro "radit će" u kategoriji do 48 kilograma borit će se za bronzu s Ivanom Nikolić iz Crne Gore, dok su se u finale plasirale Tamar Malca (Izrael) i Gabriela Dimitrova (Bugarska). U finalu kategorije do 52 kilograma nastupit će Nadežda Petrović iz Srbije i Paz Kafri iz Izraela.

Reprezentativka Kosova Flaka Loxha za zlato u konkurenciji do 57 kilograma borit će se protiv Shannon Van De Meeberg.

U kategoriji do 100 kilograma trijumfovao je Mathias Madsen iz Danske. Srebro je pripalo Kyliana Bulthuis iz Holandije, dok je njegov zemljak Yonathan Van Stroe osvojio bronzanu medalju.

Finalni blok prvog dana takmičenja bit će održan nakon ceremonije svečanog otvaranja koja je zakazana za 16 sati.

Slika_.jpg
1 od 20
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.