open-navfaktor-logo
search
Svečanost u Zenici
Elvedina Muzaferija i Mesud Pezer najbolji sportisti ZDK-a za 2022. godinu
Skijašica Elvedina Muzaferija, članica Skijaškog kluba ZE-2010 i atletičar Mesud Pezer, član Atletskog kluba Zenica, najbolji su sportisti Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) za 2022. godinu.
04.05.2023. u 22:25
get url
text

Manifestacija Sportista godine Zeničko-dobojskog kantona održana je večeras u Bosanskom narodnom pozorištu u organizaciji NIPD Naša riječ Zenica, a pod generalnim pokroviteljstvom Ureda premijera i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Priznanja Mesudu Pezeru i suprugu Elvedine Muzaferije, koja zbog privatnih obaveza nije prisustvovala manifestaciji, uručila je premijerka Amra Mehmedić.

U obraćanju je rekla da joj je ova manifestacija poznata i draga, jer je 2000. godine kao talentovana mlada košarkašica upravo na tom mjestu dobila priznanje koje je dodatno motivisalo da nastavi marljivo trenirati i graditi svoju košarku karijeru.

- Ovdje smo da svi zajedno odamo priznanje našim sportistima, ukažemo na postignute uspjehe, ali i potvrdim opredjeljenje Vlade Zeničko-dobojskog kantona da podržava sport kako bismo i dalje bili kanton u koji stižu sportske medalje sa najvećih sportskih takmičenja - rekla je premijerka ZDK.

Naglasila je da je Vlada ove godine napravila značajan iskorak u smislu izdvajanja za sport tako da je Transfer za sport povećan na 1,6 miliona KM, što je najveći iznos do sada i biće značajna podrška sportskim klubovima, savezima, udruženjima, školama sporta, kao i istaknutim sportistima pojedincima.

- Svaka izdvojena marka ulaganje je u afirmaciju sporta, sportske rezultate i naše zdravlje. Oni koju budu uporniji i posvećeniji od drugih, a što iziskuje samodisciplinu i odricanja, uz institucionalnu podršku će ostvariti zapažene rezultate, dobiti medalje i biti naši sportski ambasadori - rekla je Mehmedić.

Na manifestaciji su promovisani najbolji sportisti i sportistkinje u svim kategorijama, sportski kolektivi, treneri, sportski radnici, sportske nade te pojedinci i kolektivi koji su sportu dali zapažen doprinos.

Mehmedić je uručila posebno priznanje specijalnom gostu manifestacije, dječaku Ismailu Zulfiću iz Zenice, osvajaču više od 50 medalja na regionalnim takmičenjima u plivanju.

Pored premijerke ZDK, priznanja najboljim pojedincima i sportskim kolektivima, među ostalima, uručili su članovi Vlade ZDK Draženka Subašić, Dženana Čišija, Danijel Pašić i Edin Hasaničević, saopćeno je iz Press služba ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.