open-navfaktor-logo
search
Meč u Njemačkoj
Felix Sturm prekidom u devetoj rundi slavio protiv Sukrua Altaya
Adnan Ćatić, koji nastupa pod imenom Felix Sturm, peterostruki svjetski bokserski prvak večeras je u MHP Areni u njemačkom Ludwigsburgu u sklopu bokserske noći koju je organizirala agencija Sturm Boxing Promotion protiv turskog predstavnika Sukrua Altaya stigao do 44. pobjede u profesionalnoj karijeri (44 pobjede, šest remija, tri poraza).
02.12.2023. u 23:22
get url
text

Bokseri su proveli u ringu devet rundi. Sturm i Altay krenuli su bez kalkulacija, prve tri runde bile su itekako uzbudljive, dinamične. gotovo bez taktiziranja i sa puno udaraca, dok je četvrta runda ponudila najmanje. Peta runda bila je izjednačena, a šesta je u potpunosti pripala borcu porijeklom iz BiH koji nastupa pod njemačkom zastavom. Turskom borcu je u šestoj rundi raskrvavljen nos.

I u sedmoj dionici Sturm je imao nekih dobrih, direktnih udaraca prema protivniku, a nešto slično publika je vidjela i u narednoj, osmoj rundi.

U narednoj rundi Sturm je krenuo u totalnu ofanzivu i došao do pobjede nokautom.

Altay je u 19. meču u karijeri upisao četvrti poraz. Ostao je na 15 pobjeda.

Dvojica boraca nadmetala su se i u februaru ove godine, a tada je 44-godišnji Sturm protiv pet godina mlađeg Altaya slavio odlukom sudija. Promotori oba boksera ubrzo nakon toga dogovorili su se za revanš.

Sturm je tokom meča imao i veliku podršku navijača, a dvoranom su se prolamale pjesme "Bosnom behar probeharao" i "Jedna si jedina".

Ostaje dilema da li je za boksera koji u januaru slavi 45. rođendan ovaj meč bio posljednji u profesionalnoj karijeri. Poslije borbe je saopćio da će odluku donijeti zajedno s porodicom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.