open-navfaktor-logo
search
Bokserski spektakl
Felix Sturm se vraća u ring, osiguran TV prijenos
Adnan Ćatić, koji nastupa pod imenom Felix Sturm, petorostruki svjetski bokserski prvak, bori se 2. decembra u MHP Areni Ludwigsburg.
30.11.2023. u 14:39
get url
text

Nakon uspješne Sturmove boks noći u februaru u Porsche Areni u Stuttgartu, ljubitelji boksa se mogu radovati povratku njemačke legende u ring.

Petorostruki svjetski prvak će se boriti 2. decembra 2023. godine u MHP Areni u Ludwigsburgu protiv Sukrua Altaya, borca iz Turske. Ukupno će se održati dvanaest borbi dan prije prvog adventa, s početkom u 17 sati, na boksačkoj noći koju organizira Agencija Sturm Boxing Promotion. Samo deset mjeseci nakon svog posljednjeg meča u Stuttgartu, Sturm će ponovo ući u ring.

Nakon pobjede na bodove u februaru protiv istog protivnika, promotori oba boksera su se dogovorili za revanš. Organizator Sturm Boxing je odabrao MHP Arenu u Ludwigsburgu kao mjesto održavanja. Skoro 5.000 gledatelja ponovo će stvoriti atmosferu punu uzbuđenja.

- Sturm nije mogao ostvariti svoj puni potencijal u februaru zbog snažne prehlade. Na prvoj velikoj priredbi svoje Sturm Boxing Promotion želio je obavezno boksati i ne razočarati svoje mnogobrojne fanove. Sada se nalazi u odličnom fizičkom stanju i s velikim optimizmom očekuje nadolazeći izazov - saopćeno je.

Osim glavnog meča između Felixa Sturma i Altaya, očekuju se i drugi vrlo zanimljivi pred-mečevi. Vrata će se otvoriti u 16 sati, program počinje u 16.30, a prva borba će se održati oko 17 sati. Prodaja ulaznica će početi u narednim danima.

- Region Stuttgart je za mene sportski gledano drugi dom. Ovdje se osjećam jako dobro i imam mnogo fanova na jugu. MHP Arena je izvanredno mjesto i radujem se večeri borbe. Sukru Altay je u prošlom meču pokazao da je bokser s velikim srcem borca. Bilo je logično da odradimo revanš - rekao je Sturm.

Ovaj spektakl, borbu između Sturma i Altaya, možete gledati ekskluzivno na kanalu FACE TV, potvrdili su iz ove kuće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.