open-navfaktor-logo
search
Tradicionalno takmičenje
Igor Kazić i Bekim Šabić najbolji na skakaonici "Azer Dželilović" u Mostaru
Tradicionalni skokovi sa skakaonice Azer Dželilović u naselju Donja Mahala, u Mostaru, okupili su ukupno 27 skakača. Njih šest nastupilo je u kategoriji skokova na glavu, dok je 21 skakač nastupio u skokovima na noge.
18.07.2020. u 19:47
get url
text

Najbolji ovogodišnji skakač na noge bio je Bekim Šabić. On je pobijedio ispred drugoplasiranog Dejana Kosanića i trećeplasiranog Haruna Bajgorića. Pobjednik u kategoriji skokova na glavu bio je Igor Kazić. Drugoplasirani je Adis Boškailo, a trećeplasirani Mirza Islamović.

Skakače na glavu ocijenjivao je žiri u sastavu: Admir Delić, Lorens Listo, Samir Zukanović, Dino Bajrić i Benaid Kalajdžić. Najboljeg u kategoriji skokova na noge izabrao je žiri: Admir Delić, Benaid Kalajdžić, Vedran Ugljen, Damir Ugljen i Željko Murati.

Organizatori su bili Udruženje građana Sinovi Mahale i Klub skakača u vodu Mostari.

{$galerijaFotografija}

 - Cilj manifestacije bio je da nastupi što više mladih skakača koji će u narednim godinama uzeti učešće na tradicionalnim visinskim skokovima sa Starog mosta - rekao je predsjednik Udruženja Sinovi Mahale, Dževad Pašić.

Podsjetimo, 7. jula 2002. godine, Mostarac Azer Dželilović tragično je nastradao prilikom ronjenja na lokaciji Crno vrelo, na hidroakumulaciji Salakovac.
 

20200718_2_43508197_56804547.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.