open-navfaktor-logo
search
Ponos BiH
Ismail Barlov prvak Evrope
AUTOR: Autor: Faktor
21.04.2024. u 21:01
get url
text
FOTO: PK SPID
Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u Portugalu.
Trinaestogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine historijski rezultat ostvario je večeras u Madeiri u disciplini 50 metara prsno.
Do titule prvaka Evrope u finalu je stigao sa rezultatom 1:01:15.
- Pazi šta sanjaš, možda ti se nekada desi, rečenica je koju često čujemo i ponavljamo na treninzima, a večeras smo svi prvo na to pomislili kada je naš sjajni Ismail Barlov stigao do krova Evrope. Ostvario se san jednog dječaka, jednog tima ljudi, jedne sportske porodice… Teško je na pravi način u ovom trenutku izraziti sav ponos i sreću. Ismail Barlov je na krovu Evrope, ispisao je historiju bh. sporta i hvala mu za trenutke sreće koje nam je priuštio - poručio je iz Portugala Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Popularni Barla zlatom na Evropskom seniorskom prvenstvu je još jednom potvrdio vrhunsku klasu i kontinuitet rezultata s obzirom na to da je vlasnik i dvije A norme za predstojeće Paraolimpijske igre u Parizu ovog ljeta.
- Hvala svima koji su vjerovali u mene, koji su me podržavali, koji su mi bili snaga svih ovih godina. Ostvario sam snove, ali ovo je tek početak. Ono najbolje tek dolazi - poručio je iz Portugala Ismail Barlov.
Evropsko prvenstvo održava se od 21. do 27. aprila, a Ismail Barlov u ponedjeljak će nastupiti i u disciplini 150 miks. Bh. boje brani i Ismail Zulfić koji će nastupiti u disciplini 50 delfin.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.