open-navfaktor-logo
search
Sjajan u Zagrebu
Ismail Barlov s četiri medalje najavio Svjetsko prvenstvo u Mančesteru
Takmičari Plivačkog kluba SPID osvojili su sedam medalja na 14. mitingu "Zagreb para swimming open 2023" i 4. Otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske, održanom prošlog vikenda.
03.07.2023. u 11:24
get url
text

Ismail Barlov paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvi bh. sportista koji je ostvario normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu naredne godine, briljirao je u glavnom gradu Hrvatske sa četiri osvojene medalje. Sjajni Sarajlija bio je po jednom zlatni i bronzani, te dva puta srebreni, te tako na najbolji način najavio nastup narednog mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Mančesteru.

- Za kraj ove takmičarske sezone naši paraplivači imali su sjajan nastup u Zagrebu. Petočlana ekipa našeg kluba imala je ukupno 19 startova od čega su oborili 16 ličnih rekorda i osvojili ukupno sedam medalja. Vratili smo se u Sarajevo sa jednom zlatnom, četiri srebrene i dvije bronzane u apsolutnoj kategoriji - kazala je Ilda Kukuruzović, trenerica u stručnom štabu Plivačkog kluba SPID.

Bh. predstavnici osvojili su i pehar za treće mjesto u ženskoj kategoriji u ekipnom poretku u konkurenciji 12 timova.

- Posebno nas raduje rezultat Ismaila Barlova ostvaren u Zagrebu. Zajedno sa Ismailom Zulfićem on već u ponedjeljak počinje pripreme za nastup na Svjestkom seniorskom paraplivačkom takmičenju u Mančetseru. Barlov će u Velikoj Britaniji nastupiti u disciplinama 150 miks i 50 metara prsno, dok će Zulfić nastupiti u disciplini 50 metara delfin. U Zagrebu je napravljena sjajna najava za Manchester - dodala je Ilda Kukuruzović.

U Zagrebu je Elmedina Đocaj osvojila srebro, Kanita Šabanović bronzu, Ismail Zulfić srebro, a ekipu je činio i Ahmed Mašetić. Trenerski dvojac činila je i Amra Arapović. Na mitingu je nastupilo 120 plivača i plivačica iz 17 klubova i reprezentacija iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.