open-navfaktor-logo
search
Bh. paraplivač
Ismail Zulfić u Splitu vizirao kartu za EP u Portugalu
Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, ostvario je A normu za nastup na Evropskom seniorskom prvenstvu u paraplivanju, koje će u aprilu biti održano u portugalskoj Madeiri.
28.01.2024. u 18:10
get url
text

Bh. plivač do norme je stigao na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju održanom ovog vikenda u Splitu, te se tako pridružio klupskom kolegi iz Plivačkog kluba SPID Ismailu Barlovu koji je još ranije isplivao dvije A norme za Madeiru.   

Na takmičenju u Splitu je nastupilo 110 takmičara iz 22 kluba iz Hrvatske, Austrije, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičari iz Plivačkog kluba SPID imali su 15 startova od čaga su oborili pet  državnih rekorda te osvojili sedam medalja, od čega tri zlatne, te po dvije srebrne i bronzane.

Ismail Zulfić osvojio je u splitu zlatnu srebrnu i bronzanu medalju. Ismail Barlov bio je dva puta zlatni, te Elmedina Đocaj srebrna i bronzana. Boje SPID-a branili su još Kanita Šabanović i Hena Godinjak u pratnji trenera Tarika Kurtanovića, Amre Arapović i Ilde Kukuruzović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.