open-navfaktor-logo
search
Dodjeljena priznanja
Izabrani najbolji sportisti Travnika, Sarajčiću zlatna plaketa
Na 21. manifestaciji "Izbor sportiste Općine Travnik za 2020. godinu", koja je održana u petak navečer za uspješan rad i zavidne sportske rezultate nagrađeni su najuspješniji sportisti, treneri i sportski timovi na području općine Travnik, a sve pod pokroviteljstvom načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića.
20.02.2021. u 11:25
get url
text

Za najbolje pojedince u protekloj godini proglašeni su Emina Cerić (Judo klub Tranik) i Bakir Grabus (Karate klub Travnik GS-TMT), dok je najuspješniji u ekipnim sportovima Sabahudin Petak (FK Rudan Han Bila).

Zlatne plakete za razvoj sporta u općini Travnik uručene su Midhetu Sarajčiću, dugodišnjem članu Izvršnog odbora FSBiH, kojem je plaketa uručena zbog doprinosa poboljašnju fudbalske infrastrukture na području Općine Travnik.

Iste nagrade kao i Sarajčiću posthumno su dodjeljene Mirsadu Peci, Elvedinu Kanafiji i Miletu Sučiću-Bliznetu.

Manifestacija je održana uz poštivanje epidemioloških mjera, te svih pravila i propisa uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Dobitnik nagrade za životno djelo za organizacijski i sistematski doprinos u oblasti sporta je Salih Jašarević, dok su isto priznanje posthumno dobili Enesu Sujoldžić i Haris Tenić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.