open-navfaktor-logo
search
Održana svečanost
Jasmina Merdić i Mesud Pezer najbolji sportisti ZDK za 2023. godinu
Atletski reprezentativac u bacanju kugle Mesud Pezer iz Atletskog kluba Zenica i reprezentativka u kik boksu Jasmina Merdić iz Kluba borilačkih vještina Titanium Usora, najbolji su sportisti seniori Zeničko-dobojskog kantona za 2023. godinu.
07.03.2024. u 20:12
get url
text

Pezer je zbog priprema za nastup na Evropskom bacačkom kupu, koji se u subotu i nedelju održava u portugalskoj Leiriji, izostao sa večerašnje ceremonije proglašenja najboljih sportaša tog kantona u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

- Ponosan sam što imamo sportista koji na najbolji način predstavljaju naš kanton i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. To je čitava plejada sportista, posebno mladih, koji nižu uspjeh za uspjehom - kazao je premijer ZDK Nezir Pivić.

On je podvukao kako se ponose sportistima iz tog kantona, a posebno su, istakao je, sretni i ponosni zbog uspjeha skijašice Elvedine Muzaferije.

Pivić je podsjetio da su ove godine, mada ni to nije dovoljno, budžet za sport tog kantona ipak uvećali na rekordnih 2.000.000 KM te da najperspektivnijim sportašima iz tog kantona godinama dodjeljuju sportske stipendije, dok svim klubovima plaćaju kotizaciju za takmičenja.

Pezer i Merdić proglašeni su za najuspješnije u konkurenciji kik-boksera i boksera Ahmeda Krnjića iz Kaknja, bicikliste Vedada Karića iz Zenice, atletičara Amela Tuke iz Zenice, skijašice Elvedine Muzaferije iz Visokog, tekvandoista Mehmeda Čaluka iz Kaknja, Amine Hrvat iz Visokog i Nadine Mehmedović iz Tešnja, te karatistkinje Inele Kovačević iz Vareša.

Najuspješniji sportisti u konkurenciji osoba s invaliditetom su Edin Šahman i Zumra Gušo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.