open-navfaktor-logo
search
Nova velika zvijezda
Kakva mašina: U rasponu od 11 dana slavio u dvije UFC borbe
Na otvaranju glavnog programa UFC on ESPN na otoku Yasu u Abu Dhabiju vidjeli smo možda i budućeg UFC prvaka velter kategorije.
26.07.2020. u 16:58
get url
text

Šveđanin Khamzat Chimaev, koji je inače rođen u Čečeniji, bez ikakve sumnje je nova zvijezda najpoznatije MMA organizacije, a to je uspio napraviti u sveda desetak dana.

Naime, on je prije deset dana imao svoj debi u UFC-u i na impresivan način slavio protiv Johna Phillipsa gušenjem u drugoj rundi.

Svega sedam dana kasnije on je dogovorio nastup i na ovom cardu, ali ovog puta u sklopu glavnog programa protiv Rhysa McKeea. I opet nije razočarao...

Vrijedi napomenuti da je Chimaev najprije postao UFC-ov rekorder kada je razmak između dvije borbe u pitanju. Niko se u tako kratkom razmaku nije našao dva puta na programu, a 26-godišnjem CHimaevu su za to trebale svega dvije borbe u najpoznatijoj organizaciji.

Ovaj velteraš je kao i u prvoj borbi izdominirao svog protivnika i riješio ga za malo više od tri minute. Čim je sudija dao znak za početak borbe Chimaev je uputio jedan udarac i srušio McKeea, koji nije uspio uputiti nijedan jedini udarac tokom cijele prve runde.

Arbitar je prekinuo meč nakon što je McKee pretrpio preko 60 udaraca. Bila je to možda i najdominantnija runda jednog borca na glavnom programu bilo kojeg UFC-ovog eventa.

Nakon borbe Dan Hardy je upitao Chimaeva s kim bi se htio i kada ponovno tući.

- Može danas. Može za sat vremena. Koliko boraca ima u mojoj diviziji? Sve ću ih prebiti. Cilj su dva, tri pojasa preko ramena - kazao je Chimaev.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.