open-navfaktor-logo
search
Aktuelni prvak
Khabib Nurmagomedov morao razočarati fanove i ljubitelje UFC-a
Aktuelni UFC-ov prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmadomedov danas se uživo putem Instagrama obratio javnosti i svojim fanovima i otkrio kako prema njegovim trenutnim saznanjima UFC traži novog protivnika za Tonyja Fergusona.
30.03.2020. u 15:26
get url
text

Naime, Khabib je potvrdio kako on nema mogućnost otputovati na borbu, gdje god se ona na kraju trebala održati.

Rođeni Dagestanac već nekoliko dana boravi u Rusiji, gdje se vratio nakon što je Sjedinjene Američke Države napustio jednim od posljednjih letova.

Khabib je ubrzo nakon toga otkrio i da nema nikakve o svojoj borbi protiv Tonyja Fergusona koja se trebala dogoditi na priredbi UFC 249, te da nastavlja s pripremama kao da će se sve desiti po planu.

Ipak, danas se obratio fanovima putem Instagrama s ne baš lijepim vijestima za njih. U kratkom obraćanju na ruskom jeziku, koje je emitirao uživo, Khabib je otkrio kako od borbe neće biti ništa.

- Koliko sam ja upoznat sa situacijom, UFC traži novog protivnika za Tonyja Fergusona. To je tako budući da sam ja u Rusiji odakle nemam pravo letjeti, a Tony je u SAD-u. Mi smo napustili SAD jer nam je UFC rekao kako će se priredba 99 posto održati u Abu Dhabiju - rekao je Khabib, a njegove riječi prenijeli su neki ruski sportski novinari.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.