open-navfaktor-logo
search
Doha 2024
Lana Pudar nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru: Evo kada će u bazen i gdje gledati utrke
Najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar ovog mjeseca čeka veliki izazov, nastup na Svjetskom prvenstvu u plivanju kojem je domaćin Katar, odnosno kataraska prijestolnica Doha.
05.02.2024. u 12:43
get url
text

Takmičenje u vodenim sportovima u Dohi otvoreno je 2. februara, a program će biti zatvoren 18. februara.

Lana Pudar u Dohi će nastupiti u dvije discipline - 100 metara delfin i 200 metara delfin.

Osamnaestogodišnja Mostarka će u nedjelju, 11. februara nastupiti u kvalifikacijama discipline 100 metara delfin. Kvalifikacije su zakazane za 07.30 sati. Polufinale je na rasporedu istog dana u 17 sati, a finale dan kasnije, također u 17 sati.

U svojoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin Pudar će plivati u srijedu, 14. februara. Kvalifikacije su zakazane za 07.30 sati, a polufinale za 17 sati. Finalna utrka planirana je za 15. februar (17 sati).

Lana Pudar se za Svjetsko prvenstvo u Dohi pripremala u Erzurumu, na istoku Turske.

- Učestvovala sam na Olimpijskim igrama u Tokiju. Imam važne uspjehe u mladosti. Volim trenirati ovdje u Erzurumu. Volim turski narod jako puno. Malo je teško trenirati na velikoj nadmorskoj visini, ali ići ću u Dohu po medalju i tamo ću dati sve od sebe - rekla je bh. plivačica nedavno za agenciju Anadolija.

Svjetsko prvenstvo iz Dohe gledatelji mogu pratiti direktno na BHRT-u. Kako nam je potvrđeno, naša državna televizija će imati ukupno 40 sati programa iz Katara. Fokus će, naravno, biti na plivanju, posebno na nastupima Lane Pudar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.