open-navfaktor-logo
search
Najbolja plivačica mitinga
Lana Pudar osvojila četiri prva mjesta u Zagrebu
Lana Pudar je nakon veoma teških i napornih priprema u prethodnom periodu ubilježila svoj prvi ovogodišnji nastup na 21. po redu, Međunarodnom plivačkom mitingu "ZPK 2023", koji se održao na bazenu Utrina u Zagrebu, u organizaciji Zagrebačkog plivačkog kluba.
26.02.2023. u 14:33
get url
text

Lana je ubilježila nastup u četiri discipline, 50, 100, 200 metara delfin i u disciplini 100 metara slobodno, gdje je osvojila četiri prva mjesta, osvojivši pehar za najbolju plivačicu mitinga u svojoj kategoriji.

Ovo je prvi u nizu nastupa Lane Pudar koji je očekuju narednom periodu, a već za naredni vikend očekuje je nastup na Zimskom državnom prvenstvu koje će se održati na olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

- Proces isplivavavanja kvalifikacijskih normi za Ljetne olimpijske igre Paris 2024 počinje od prvog marta ove godine, veliki broj najvećih svjetskih i evropskih takmičenja je pred njom i svakako da je pred Lanom i njenim timom još puno posla kako bi u narednom periodu ispunili zadate ciljeve - saopćeno je iz Kluba vodenih sportova Orka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.