open-navfaktor-logo
search
Egzibicona borba
Legende se vratile iz penzije: Tyson i Jones nisu razočarali ljubitelje boksa
Dugo očekivani egzibiocioni meč između Mikea Tysona i Roya Jones završio je bez pobjednika.
29.11.2020. u 07:24
get url
text

Bez ikakvih suzdržavanja dvije boksačke legende pružile su sve od sebe, na zadovoljstvo fanova pred malim ekranima.

Službenih sudaca nije bilo, a oni koje je angažovao WBC bodovali su na kraju meč neodlučenim ishodom, što je za ovakvu priliku možda najpravednija odluka.

Tyson je od prve sekunde krenuo u svom poznatom stilu, s ciljem da uđe u protivnika i pogađa što veći broj udaraca, dok smo kod Jonesa vidjeli njegov poznati stav i eskivaže od samog početka.

Vrlo brzo se moglo primijetiti da nemaju onu brzinu kakvu su imali nekad. Ipak, suzdržavanja ili kalkuliranja nije bilo, od početka su obojica krenuli po pobjedu.

Više želje u prvim rundama svakako je pokazao Tyson, a na njegovom licu vidio se bijes, koji je i ovog puta uspio unijeti u meč.

Prve runde tako su svakako pripale Mikeu, budući da je bolje i više radio, dok je Jones vrlo često odgovarao klinčem.

Jones se ozbiljnije "uključio" u meč u trećoj runde, kad su Tysonovi udarci počeli biti predvidljivi. Eskivaže legende srednje kategorije bile su prepoznatljive te je udarcima iz kontre počeo frustrirati Tysona, koji je nastavio napadati, ali bez toliko rezultata kao na početku meča. U nekim trenucima dolazilo je do dobrih razmjena, no svaka runda osim prve dvije bila je teške za bodovati.

Dio starog Tysona vidjeli smo na početku šeste runde, kad je Jonesa ugrozio udarcem u tijelo, ali time kao da ga je probudio i Roy nakon toga uzvraća s nekoliko svojih specijaliteta. Runda je okončana još jednim odličnim udarcem Tysona, nakon čega se ušlo u posljednje dvije dionice.

Sedma je bila svakako najbolja u meču za Jonesa, koji je zadržao više kondicije te je zapravo te dvije minute dominirao, dok su u posljednjoj dionici obojica ostavili posljednji atom snage uz nekoliko izmjena te je meč završio uz zadovoljstvo fanova. Tyson nije bio zadovoljan što meč nije uspio završiti, no Jones mu to nije nikako imao namjeru dozvoliti.

Sportska komisija Kalifornije, kao što je i najavila, nije proglasila pobjednika, dok su se bodovanja WBC-ovih "celebrity" sudija podijelila. Christy Martin bodovala je 76-76, Vinny Pazienza je presudio šest rundi u korist Jonesa, dok je po mišljenju Chada Dawsona jednako toliko uzeo Tyson. Meč je tako završio bez pobjednika, što je gledajući na prikazano u ringu i najpoštenije.

Tyson je odmah nakon meča rekao da je spreman na revanš. On je najavio kako ovo neće biti njegov jednokratan povratak i tog se namjerava pridržavati

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.