open-navfaktor-logo
search
SIM
Najljepša sportska priča u BiH nastavila svoje putovanje u Krajini
Jedanaeste Plazma Sportske igre mladih nastavile su svoje putovanje u Sanskom Mostu, Ključu, Bihaću i Bužimu, a djevojčice i dječaci su se takmičili u nogometu, košarci, tenisu i odbojci.
26.05.2021. u 10:27
get url
text

Pobjedničke ekipe izborile su plasman na polufinalno takmičenje koje će se održati u Bihaću za ovu regiju, a najbolje i najspretnije čeka Veliko finalno takmičenje koje će se održati u Sarajevu. Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH koji kroz projekat promoviše olimpijska načela te zdrav način života.

Košarkaškim mečevima počela su takmičenja u Sanskom Mostu te napravile pravi mali spektakl. Iako je i ove godine nedostajala publika na terenima, djevojčice i dječaci su se sjajno zabavili u okviru Kinder Joy of moving Cup-a. Ekipe ŽNK Sana 1 i KK Bratstvo 1 osvojile su prva mjesta na ovom takmičenju, dok su se kao najbolji među nogometašima, pokazale ekipe NK Podgrmeč u obje starosne kategorije.

Dječaci u Ključu su imali priliku pokazati svoje nogometno umijeće, a u konačnici plasman na polufinalno takmičenje ostvarili su dječaci iz NK Ključ u obje kategorije. Drugoplasirane ekipe obećale su svoj nastup poboljšati naredne godinu.

- Osvojili smo drugo mjesto na ovogodišnjem Coca-Cola Cup-u u Ključu i iskreno se nadamo da ćemo naredne godine biti prvi - kaže Harun Ramić.

{$galerijaFotografija}

Direktan plasman na Veliko finalno takmičenje u Sarajevu obezbjedili su Danial Teljigović i Una Teljigović u okviru Toyota Cup-a u tenisu održanom u Bihaću, dok su se kao najbolji nogometaši u ovom gradu pokazale ekipe Gata 1 u starijoj te NK Jedinstvo 1 u mlađoj kategoriji.

U Bužimu su odigrane sjajni odbojkaški mečevi u okviru Vitalia Cup-a. Prvo mjesto osvojile su ekipe OK Bužim u muškoj kategoriji, dok je među djevojčicama slavila gostujuća ekipa ŽOK Bihać.

- Osvojile smo danas odbojkaški turnir u Bužimu i presretne smo. Prošle godine smo osvojile drugo mjesto i dale smo sebi obećanje da ćemo ove godine osvojiti Cup i evo uspjele smo – istakla je Ajna Ogrešević, kapitenka ekipe ŽOK Bihać.

Nakon odbojke odigrani su i nogometni mečevi za mlađu kategoriju, a ovaj put ekipe NK Vitez i NK Mladost polje osigurale su plasman na polufinalni turnir za krajišku regiju.

- Osvojili smo BH Telecom Cup u nogometu danas i jako smo sretni. Na polufinalu ćemo biti još jači i spremniji – kazao je Emin Velić iz Bužima, kapiten ekipe NK Vitez.

BH Telecom SIM Turneja radosti nastavlja svoje putovanje, a Igre i pored terena nalaze način zabavljati mališane zahvaljujući projektu "Fer igra za fer djetinjstvo" koje sprovode u saradnji sa Košarkaškim savezom i uz finansijsku podršku USAID-a. Riječ je o radionicama "Zajedno kao jedan tim" gdje se dječaci i djevojčice imaju priliku družiti sa svojim uzorima. Gosti radionica bili su Mirsad Terzić, Marica Gajić, Senjamin Burić, Marko Panić, Milica Deura, Goran Lojo i Toni Šunjić, a u nastavku projekta sve učesnike očekuje mnoštvo iznenađenja.

03.JPG
Sportske igre mladih 26. 5. 2021.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.