open-navfaktor-logo
search
Državna nagrada za sport
Najveće priznanje: Lana Pudar nagrađena sa 10.000 KM
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donio je Odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2022. godine.
28.12.2022. u 11:50
get url
text

Državna nagrada za sport BiH za 2022. godinu, u vrijednosti 10.000 KM, dodijeljena je plivačici Lani Pudar, kao najveće priznanje Bosne i Hercegovine za izuzetan doprinos razvoju sporta i afirmaciju BiH.

VEZANI TEKST - U državnoj kasi nema novca za klub Lane Pudar: Sram vas bilo!

Među sportskim uspjesima ove mlade Mostarke su prvo i treće mjesto u disciplini 200 metara delfin na seniorskom prvenstvu u Rimu i seniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dabiju.

Pudar je, između ostalog, višestruka juniorska prvakinja Evrope, a bila je i dva puta zlatna na Mediteranskim igrama održanim u Oranu 2022. godine.

Treba naglasiti kako je Klub vodenih sportova Orka, za koji nastupa Pudar, prošle sedmice objavio kako Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH, na čijem čelu je HDZ-ova Ankica Gudeljević, nije dalo ni jedne KM ovom kolektivu iz sredstava namijenjenih za tekući grant "Sufinansiranje sportskih manifestacija" za 2022. godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.