open-navfaktor-logo
search
Proslavljeni fudbaler
Nikola Nikić predsjednik žirija 22. Izbora najboljeg sportiste BiH
Nikola Nikić jedan od najboljih bosanskohercegovačkih trenera, ali i fudbalera na području nekadašnje Jugoslavije, obavljat će funkciju predsjednika žirija 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.
23.10.2022. u 12:22
get url
text

Popularni Nidžo tako će tako će nastaviti tradiciju svojih prethodnika na ovoj funkciji koju su i svih ranijih godina obnašale istinske sportske legende iz Bosne i Hercegovine.

Nikola Nikić svojim bogatim životnim i sportskim iskustvom, autoritetom i znanjem dat će dodatni pečat manifestaciji, ali i pomoći da i ove godine, kao i svih prethodnih, nagrade u svim kategorijama odu u ruke onih zaista najzaslužnijih.

- Čast je biti na funkciji predsjednika žirija manifestacije koja već više od dvije decenije na najbolji način promoviše najbolje sportistkinje i sportiste, sportske kolektive i sportske organizacije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Nije bilo lako sada već davne 2000. godine se odlučiti za organizaciju jednog ovako značajnog događaja za sve sportiste u Bosni i Hercegovine. Mudrost, entuzijazam i želja ludi iz Nezavisnih novina u tom vremenu dovela je ovu manifestaciju da u red najrespektabilnijih ovakve vrste ne samo u našoj zemlji nego i šire - rekao je Nikola Nikić.

Svečana manifestacija Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT ove godine bit će održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela Holiday u Sarajevu sa početkom u 20 sati uz direktan prijenos na BHT 1 i portalu nezavisne.com. Prva sjednica žirija bit će održana 3. novembra. Partner manifestacije je krovna bh. sportska institucija - Olimpijski komitet BiH. Podršku projektu daje i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Dosadašnji predsjednici Funkcije predsjednika do sada su obavljali:

Milorad Karalić, Josip Katalinski, Tomo Marić, Nađa Avdibašić Vukadinović, Muhamed Ibrahimbegović, Elvir Bolić, Marijan Kvesić, Miroslav Ćiro Blažević, Sergej Barbarez, Svetlana Kitić, Dušan Bajević, Ivica Osim, Dragan Marković, Faruk Hadžibegić, Refik Šabanadžović, Žarko Varajić, Mara Lakić Brčaninović, Mirza Teletović, Samir Avdić, Slađana Golić i Jasmin Mrkonja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.