open-navfaktor-logo
search
UFC-ov šampion
Nurmagomedov govorio o očevom zdravstvenom stanju, otkrio i kada će braniti titulu
Aktuelni prvak UFC-a u lakoj kategoriji, Dagestanac Khabib Nurmagomedov kazao je kako nastavlja s intenzivnim treninzima jer mu to pomaže da skrene misli sa teškog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi njegov otac Abdulmanap.
23.06.2020. u 08:15
get url
text

U razgovoru za rusku državnu televiziju Khabib je kazao kako je zdravstveno stanje 57-godišnjeg Abdulmanapa i dalje jako ozbiljno, te da se on još nalazi u bolnici u Moskvi gdje je dospio nakon komplikacija na srcu, a sve uslijed zaraženosti koronavirusom.

- Treniram svaki dan, pripremam se. Znam da bi moj otac želio da budem u formi i da ne prestanem trenirati upravo zbog njega - rekao je Khabib, te dodao:

- Kada god ga posjetim, kažem mu: "Treniram svako jutro i večer, u dobroj sam formi", a onda se pojavi osmijeh na njegovom licu.

Zbog pandemije koronavirusa Nurmagomedov je otkazao borbu u kojoj je protiv Tonyja Fergusona trebao braniti šampionski pojas.

- Zbog čega treniram? Pa treniram cijeli život. Moj otac ima običaj reći: "Uvijek će postojati arena za dobro pripremljenog konja". Zbog toga vjerujem da ću se vratiti na jesen da branim svoju titulu - kazao je Dagestanac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.