open-navfaktor-logo
search
Prvak u penziji
Nurmagomedov ne može bez borilačkih sportova, investirao milion dolara
Penzionisani prvak UFC-ove lake kategorije Khabib Nurmagomedov vuče prve poslovne potez nakon što je odlučio okončati profesionalnu karijeru.
29.11.2020. u 12:21
get url
text

VEZANI TEKST - Khabib Nurmagomedov razočarao fanove: Kupio sam ovce, imam bikove, krave...

Dagestanac koji je u 29 profesionalnih borbi upisao isto toliko pobjeda odlučio je tačno milion dolara investirati u prvi veliki posao unutar borilačkog sporta.

Naime, pomenuti iznos novca Khabub je platio dosadašnjim vlasnicima Gorilla Fighting Championship promocije, s kojom su on i njegov rahmetli otac već imali blisku saradnje, te je on sada postao novi vlasnik.

Ova informacija koju su prenijeli ruski mediji zvanična bi trebala postati 2. decembra, za kada je najavljena pres konferencija.

Bit će i određenih promjena, a najvažnija će se desiti u nazivu promocije. Gorilu će zamijeniti orao, pa će se promocija u budućnosti zvati Eagle Fighting Championship.

VEZANI TEKST - Khabib Nurmagomedov sprema veliki poslovni poduhvat

Problema bi moglo biti oko kratice, jer se najveća afrička borilačka promocija skraćeno piše EFC (Extreme Fighting Championship).

GFC je do sada održao 29 priredbi, krenuvši u proljeće 2017. godine pod imenom Battle on Volga, da bi u decembru 2018. godine ime promijenili u ovo pod kojim se djelovalo do sada.

Za decembar 2020. godine planirane su još dvije priredbe, GFC 30 i GFC 31, nakon čega će Nurmagomedov preuzeti kontrolu nad promocijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.