open-navfaktor-logo
search
Uprkos problemima
Odbojkaške reprezentacije BiH ipak će učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo
Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine objavio je danas da će muška i ženska seniorska reprezentacija naše zemlje učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2023. godine, uprkos brojnim problemima.
29.07.2022. u 17:22
get url
text

- Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da uprkos brojnim problemima finansijske prirode koji i dalje postoje (i na čijim se rješenjima intenzivno radi) muška i ženska seniorska reprezentacija Bosne i Heregovine će učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo – EuroVolley 2023.

VEZANI TEKST - Alarmantna situacija u Odbojkaškom savezu BiH: Nemamo izlaza...

U ovom trenutku podršku odbojašima i odbojkašicama, ali i našem savezu su pružili Vlada Kantona Sarajevo, CEV i druge odbojkaske federacije, prijatelji Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, kojima se iskreno zahvaljujemo.

Također se očekuje jos podrške od naših prijatelja, a razgovori za realizaciju iste su u još uvijek u toku.

Ranije su, tokom takmičenja u Zlatnoj i Srebrnoj ligi, podršku pružili dobavljači i davaoci usluga, pojedine općine i lokalne zajednice, Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

Na ovaj način Savez je izbjegao moguće finasijske i sportske sankcije. Neće biti lako, ali možemo slobodno reći da će ovi problemi cijelosti biti prevaziđeni - piše u saopćenju OSBiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.