open-navfaktor-logo
search
Veliki uspjeh
OKI Fantomi peti put postali prvaci Evrope
Odbojkaški klub invalida Fantomi iz Sarajeva osvojili su zlato u Kupu šampiona u sjedećoj odbojci koja se ove godine igrala u italijanskom gradu Nola.
27.03.2022. u 15:12
get url
text

Sarajlije su u finalnoj utakmici savladale Bayern 04 Leverkusen s 3:0 u setovima. Treće mjesto i bronzanu medalju osvojila je mađarska ekipa Mozdulj.

Fantomi su tako došli do svoje pete titule prvaka Evrope.

Za MVP-ja turnira proglašen je kapiten Fantoma Mirzet Duran.

- Danas smo ubacili u brzinu više i neugodnoj ekipi Leverkusena nismo dozvolili da osvoji niti jedan set. Čestitam svim svojim saigračima petu titulu evropskog prvaka - kaže Mirzet Duran, kapiten Fantoma.

- Mi smo obećali plasman u finale prije polaska za Italiju i otišli smo do kraja i osvojili evropsku krunu u klupskoj sjedećoj odbojci. Nije bilo lako, ekipe su bile jake, ali smo dali svoj maksimum i čestitam nam svima- dodao je Safet Alibašić, igrač Fantoma.

Fantomi koji su aktualni prvaci BiH u sjedećoj odbojci, tokom prošle godine također su osvojili tri turnira. Pobjednici su Međunarodnog turnira Prijateljstvo, održanom u Zagrebu, potom Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci u Kikindi, te osvajači zlatne medalje na Međunarodnom turniru Sarajevo open 2021.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.