open-navfaktor-logo
search
Vrlo izvjesno
Olimpijske igre u Japanu bez navijača iz inostranstva?
Organizatori Olimpijade i Međunarodni olimpijski komitet spremni su da ozvaniče da će većini navijača iz inostranstva biti zabranjeno prisustvovanje odgođenim Olimpijskim igrama u Japanu zbog koronavirusa.
19.03.2021. u 17:21
get url
text

Očekuje se da će najava uslijediti nakon razgovora ovog vikenda s MOK-om, lokalnim organizatorima, japanskom vladom, gradskom vladom Tokija i Međunarodnim paraolimpijskim komitetom.

Očekuje se da će sponzori s ulaznicama koji žele prisustvovati dobiti izuzeće, javlja AP.

Oko 4,5 miliona karata prodano je stanovnicima Japana. Oko milion je prodato u inostranstvu. Prije odgađanja prije godinu dana, organizatori su rekli da će za Igre u Tokiju biti dostupno ukupno 7,8 miliona ulaznica.

Na Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama učestvovat će 15.400 sportista iz više od 200 zemalja, koji većinom djeluju unutar ograničenih prostora koji povezuje mjesta, objekte za trening i Olimpijsko selo. Deset hiljada drugih će stići i djelovati izvan tih prostora - zvaničnici, sudije, sponzori, mediji, VIP i emiteri.

U Japanu je raširen skepticizam oko održavanja Olimpijskih igara, a posebno oko prijema navijača iz inostranstva zbog koronavirusa.

Otvaranje Olimpijskih igara zakazano je za 23. jula. Paraolimpijada bi trebala početi 24. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.