open-navfaktor-logo
search
Fury se povukao
Otkazana "borba stoljeća": Uništen sam
Okršaj koji su mnogi okarakterizirali kao "borba stoljeća" između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, otkazan je.
02.02.2024. u 21:14
get url
text

Od borbe za ujedinjenje svih teškaških titula zakazane za 17. februar u Rijadu neće biti ništa, s obzirom na to da se Tyson Fury zbog posjekotine na desnom oku koju je zadobio na sparingu, odlučio povući.

- Apsolutno sam uništen nakon što sam se toliko dugo pripremao za ovu borbu i bio u izvrsnom stanju. Osjećam se loše zbog svih koji su uključeni u ovaj veliki događaj i marljivo ću raditi na pomaknutom datumu nakon što oko zacijeli. Mogu se samo ispričati svima koji su pogođeni ovom situacijom, uključujući moj vlastiti tim, Usykov tim, borce na "undercardu", partnere i navijače kao i naše domaćine i moje prijatelje u Kraljevini Saudijskoj Arabiji - poručio je WBC-ov svjetski prvak.

Fanovi boksa s negodovanjem su primili ovu vijest pa su u komentarima ispod Furyjeve objave na Instagramu iskalili bijes.

"Niko ti više ne vjeruje ni riječ", "Ti si smiješan tip, klaun", "Znao sam da ćeš pronaći razlog da se izvučeš", "Svi su znali da će se ovo dogoditi", "Dosta nam je tebe i tvojih izgovora", "Ti si sramota za boks", neki su od komentara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.