open-navfaktor-logo
search
Bazen Otoka
PK SPID i Paraplivački savez FBiH okupili najbolje
U organizaciji Paraplivačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i Plivačkog kluba SPID na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu danas je održano prvo Paraplivačko prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine u plivanju i 8. tradicionalno klupsko inkluzivno takmičenje "U vodi smo svi jednaki".
03.12.2023. u 19:58
get url
text

Ukupno 186 takmičara u svim uzrasnim kategorijama borilo se za titulu najboljih, ali i što je još važnije protiv predrasuda i diskriminacije. Takmičenja su održana povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, a nastupili su između ostalih i reprezentativci Bosne i Hercegovine Ismail Zulfić, te Ismail Barlov, prvi bh. vlasnik dvije A norme za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

- Danas smo slavili sport, uspjeh i još jednom pomjerali granice. Danas smo još jednom pokazali da su osobe sa invaliditetom šampioni koji su među nama. Dokazali smo još jednom da su ne samo jednaki u društvu, nego i lideri zajednice u kojoj žive ali i šire. Ponosni smo na organizaciju prvog paraplivačkog prvenstva Federacije Bosne i hercegovine, sa željom da u godinama koje slijede prebrodimo i ostale administrativne poteškoće i uskoro organizujemo i Državno paraplivačko prvenstvo Bosne i Hercegovine“, rekao je Amel Kapo, prvi čovjek Plivačkog kluba SPID i selektor paraplivačke reprezentacije BiH.

{$galerijaFotografija}

Ismail Zulfić proglašen je za najboljeg plivača, a Elmedina Đocaj za najbolju plivačicu kluba u 2023. godini. Laureat šampion inkluzije otišao je u ruke Džana Kape. Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji na prvenstvu f bih osvojili su plivači SPID-a. Drugi su bili takmičari Plivačkog kluba Leptir Žepče, ispred Plivačkog kluba Slobodni stil.

plivaci2.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.