open-navfaktor-logo
search
Sjajni rezultati
Plivačima SPID-a medalje u Rijeci i Sarajevu
Takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva trijumfalno su završili nastupe na takmičenjima ovog vikenda održanim u Rijeci i Sarajevu.
29.10.2023. u 13:29
get url
text

Na bazenu Kantrida u Rijeci je održan 13. Festival plivanja za osobe sa invaliditetom. Na takmičenju je nastupilo 126 plivača iz 14 klubova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Boje SPID-a branilo je pet takmičara koji su imali 15 startova od čega su popravili 12 ličnih rekorda, te osvojili ukupno 14 medalja u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Kanita Šabanović bila je pet puta zlatna, Hena Godinjak osvojila je zlato i dva srebra, dok je Elmedina Đocaj osvojila po dva srebra i zlata. Kenan Kovačević okitio se sa dva srebra, a dio ekipe bio je i Ahmed Mašetić.

Farah Godinjak sa bronzanom medaljom predvodila je ekipu SPID-a na Međunarodnom plivačkom mitinigu "Bosna pikolo kup 2023" održanom na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

U konkurenciji 427 takmičara, 27 klubova iz Mađarske i Bosne i Hercegovine za SPID su na ovom mitingu još nastupili Damir Mihaljević, Ahmed Ahmethodžić, Ahmed Feriz i Ismihan Čušić.

Treneri SPID-a u Rijeci i Sarajevu bili su Ilda Kukuruzović, Tarik Kurtanović i Amra Arapović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.