open-navfaktor-logo
search
Festival plivanja
Rijeka: Plivači "Spida" vraćaju se kući sa 14 medalja
Oborili su petnaest ličnih rekorda, jedan seniorski državni rekord i osvojili 14 medalja, od čega tri zlatne, sedam srebrenih i četiri bronzane
13.10.2018. u 22:36
get url
text

U organizaciji plivačkog kluba "Forca" iz Rijeke održano je otvoreno regionalno prvenstvo u plivanju za osobe sa invaliditetom. Na takmičenju je učestvovalo 14 klubova sa 115 takmičara iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

BiH su predstavljali plivači iz PK "Spid" iz Sarajeva, njih sedam koji su imali ukupno petnaest startova. Oborili su petnaest ličnih rekorda, jedan seniorski državni rekord i osvojili 14 medalja, od čega tri zlatne, sedam srebrenih i četiri bronzane.

Bosna i Hercegovina je dobila nova tri mala paraplivača koji su prošli regionalnu klasifikaciju te dobili svoje klase. Svojim prvim zvaničnim i historijskim nastupima su pokazali da se na njih itekako može računati u budućnosti te da je paraplivanje u BiH na pravom putu.

Ismail Barlov osvojio je dvije zlatne, srebrenu i bronzanu medalju, Ismail Zulfić dvije srebrene, Kanita Šabanović, koja je bila najmlađi učesnik takmičenja, osvojila je bronzu, Harun Kapo bronzu i srebro, kao i Damir Muratović. Muhamed Merdžanović osvojio je srebro ali je imao još jedan razlog za slavlje. Uz svoje drugare iz kluba Maki je u Rijeci proslavio svoj 20. rođendan.

Nermin Memić u BiH se vraća sa zlatnom i srebrenom medaljom i oborenim seniorskim državnim rekordom u disciplini delfin na sto metara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.