open-navfaktor-logo
search
Šahovski turnir
Sanjin Čulum slavio ispred velemajstora Emira Dizdarevića i Milana Vukića
Sanjin Čulum, FIDE majstor iz Tuzle, pobjednik je 24. Memorijalnog turnira u šahu "Meho Rahmanović - Mex 2024" koji je proteklog vikenda odigran u Brezi.
30.01.2024. u 14:23
get url
text
Tuzlak je trijumfovao sa 7,5 osvojenih bodova iz devet partija, uz sedam pobjeda, jedan remi i jedan poraz. Iza njega ostali su dvojica velemajstora Emir Dizdarević (7,5) i Milan Vukić (7).
Plasman među deset najboljih ostvarili su i: IM Goran Trkulja (7), Adnan Bandić (7), FM Amir Hadžović (7), FM Rešad Tutić (7), Aldin Ćerimović (6,5), FM Borislav Praštalo (6,5) i Sean Ćorović (6)
Dodijeljene su i specijalne nagrade. Najbolji igrač rejtinga do 2.100 je Ćerimović, dok je drugi bio Fahrudin Halilović. Najbolji igrač rejtinga do 1.900 bio je Muamer Ćosić, a drugi Hazim Mahmutspahić. Najbolje plasirani kadet bio je Ensar Zaid.
Samir Spaho osvojio je nagradu za najuspješnijeg domaćeg igrača. Muhamed Šišić je bio najbolje plasirani igrač ŠK Preporod Breza, koji je bio organizator turnira, a iza njega završili su FM Muris Konjičanin i Husejn Muratović.
Na turniru je nastupio rekordan broj takmičara - 123 iz BiH, Srbije i Hrvatske. Nagrade najboljima uručio je općinski načelnik Vedad Jusić.
Direktor turnira bio je Mustafa Šabić, a, kao i obično, sudijski posao sjajno je obavio dvojac - glavni arbitar Mirza Miralem i njegov pomoćnik Muharem Višnjić.
Kompletan poredk možete pogledati OVDJE.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.