open-navfaktor-logo
search
Decenija od nesreće
Schumacherov brat: Zahvaljujući medicini učinili smo puno, ali više ništa nije kao što je bilo
U petak će biti deset godina od nesreće u kojoj je teško stradao proslavljeni vozač Formule 1.
26.12.2023. u 13:10
get url
text

Michael Schumacher pao je na skijanju u francuskim Alpama i pretrpio tešku traumatsku povredu mozga. Sedmerostruki prvak Formule 1 glavom je udario u kamen i razbio kacigu.

Danima nakon toga oporavljao se u Francuskoj i bio u umjetnoj komi. Poslije je brigu o njemu preuzela njegova porodica. Gotovo u potpunosti je nepoznato u kakvoj je stanju Schumacher.

Njegov brat Ralf otkrio je šta sada proživljava.

- Nedostaje mi moj Michael iz tog vremena. Život je ponekad nepošten. Michael je kroz život često imao sreće, ali onda se dogodila ta tragična nesreća - kazao je Ralf za Bild.

S obzirom na prošle medijske istupe članova porodice i ljudi koji su ga vidjeli nakon nesreće, moguće je da je Michael pri svijesti, ali da ne može normalno komunicirati. Ralf je u izjavi dao nagovijestiti da je tako.

- Hvala Bogu, zahvaljujući savremenim medicinskim mogućnostima, uspjeli smo učiniti puno, ali više ništa nije kao što je bilo - dodao je.

Michael se nakon nesreće četiri godine borio za život u bolnici u Grenobleu, dugo je bio u umjetnoj komi. Ralf nije htio otkriti kako mu je danas.

- Mogu reći da je njegova nesreća imala jako loš i velik utjecaj i na mene - zaključio je Ralf Schumacher.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.