open-navfaktor-logo
search
Emotivan istup
Selimović: O sportu veze nemaju, bogate se preko naših leđa, ne poštuju nas i pogrdno nazivaju
Ostat će samo žal, počela je emotivni istup na Facebooku Edina Selimović, odbojkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine poslije nastupa na Evropskom prvenstvu na kojem su Zmajice ostale bez plasmana u drugi krug, iako su bile jako, jako blizu.
25.08.2023. u 20:51
get url
text

- Ostat će samo žal za ovakvom generacijom, za ovakvim takmičenjima, za ovakvim trenerima koji su došli da pomognu i naprave neki pomak! Ostat će samo jedno "MOGLE SMO", jedno "TREBALE SMO". Trebale smo "ZBOG NAS", zbog "OVOG GRBA". Čekaj, kojih "NAS", kojeg "GRBA"?

Zbog naših srca bosanskohercegovačkih, zbog našeg boljeg sutra, zbog poštovanja ovog posla - sporta, zbog historijskih uspjeha i doprinosa "državi", zbog poštovanja ovog grba, zbog mladih naraštaja koji su tu i koji dolaze. Ova država koju zovemo svojom i koju volimo najviše od svih, zbog koje plačemo i plakat ćemo. Ova država je dozvolila pojedincima da upropaste svu ljepotu ovog sporta, najveće i najiskrenije zajedništvo koje trenutno postoji. Dozvolila je ljudima koji veze o sportu nemaju, da se bave time. Dozvolila im je da se bogate preko naših leđa. Dozvolila im je da upropaštavaju najljepše i najpozitivnije. Dozvolila im je da se prema nama, ŽENAMA SPORTISKINJAMA, ŽENAMA KOJE PONOSNO NOSE OVAJ GRB ophode jedino sa nepoštovanjem i pogrdnim imenima - napisala je Selimović.

- Mi smo izgradile ovu reprezentaciju. Mi smo napravile pomak i historijski uspjeh. Mi smo se borile već 15 godina i nismo mnogo uspjele, koliko smo mogle da su nam pomogli, da su nas poštovali a ne samo iskorištavali. Zbog NAS su ljudi u svijetu čuli za malu BOSNU I HERCEGOVINU, koja može i ima potencijal. Mene zanima - DA LI ĆEMO IKADA IMATI PODRŠKU? DA LI ĆEMO IKADA BITI POŠTOVANE? DA LI ĆEMO IKADA BITI U MOGUĆNOSTI DA POMOGNEMO MLADIM TALENTIMA DA VJERUJU U OVAJ GRB - DA IH NE PUŠTAMO I DA ONI SAMMI NE PRIŽELJKUJU DA IDU DALJE? - upitala je bh. odbojkašica.

- Hvala Vam svima koji znate kroz šta se prolazi u ovoj državi da bi se došlo do nekog rezultata. Vi nemojte odustajati od nas a nećemo ni mi. Ovo je moj grb, ovo je moja DOMOVINA - JEDNA JEDINA BOSNA I HERCEGOVINA. OVO JE MOJA REPREZENTACIJA - poručila je Selimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.