open-navfaktor-logo
search
Borilački spektakl
Sjajna noć za bh. borce u Dizeldorfu: Stojnić, Vila i Erko Jun slavili pobjede
Bosanskohercegovački MMA borci Denis Stojnić, Ahmed Vila i Erko Jun sinoć su slavili pobjede na borilačkom spektaklu EMC 9 u njemačkom Dizeldorfu.
17.04.2022. u 08:56
get url
text

Stojnić je pretukao Ivu Ćuka u meču teške kategorije. Nakon dvije minute borbe u prvoj rundi Stonić se sjurio prema protivniku, oborio ga na pod i potom ga udarao rukama. Sudija je morao prekinuti borbu kako bi spriječio veće posljedice za borca koji na sebi ima istetovirane ustaške simbole.

Stojnić je u ring ušao sa zastavom s ljiljanima, a kasnije se zahvalio svim navijačima iz BiH i dijaspore koji su bili njegova podrška. Sinoć je došao do 20. pobjede, a uz to ima i tri poraza.

Vila je već u prvoj rundi pobijedio Saida Eidija. Zadao mu je nekoliko udaraca, dominirao u parteru, a onda ga giljotinom primorao na predaju.

Nakon meča Vila je kazao da je u svojoj glavi uvijek šampion i da neće stati dok ne postane prvak u EMC-u. Zahvalio je svim Bosancima koji su mu došli pružiti podršku.

Na kraju sjajne večeri za bh. borce Erko Jun je savladao Szyoma Wrzesiena. U prve dvije runde Jun je dominirao, dok je u trećoj rundi natjerao sudiju da prekine borbu, te je naš borac mogao početi sa slavljem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.