open-navfaktor-logo
search
"Tehnički propusti"
Skandal u Sisku: Prekinuto intoniranje himne Republike Turske
Iz Federacije hokeja na ledu Republike Turske navedeno je kako je na ceremoniji nakon susreta Turska - Bugarska, turska himna na pola prekinuta, a nakon tuga puštena muzika
16.12.2019. u 10:32
get url
text

Hrvatski grad Sisak domaćin je pretkvalifikacionih susreta u hokeju na ledu za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine. Nakon jučerašnjeg susreta Turske i Bugarske zabilježen je skandal, gdje je intoniranje turske državne himne prekinuto, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Federacije hokeja na ledu Republike Turske navedeno je kako je na ceremoniji nakon susreta, u kojem je Turska savladala Bugarsku rezultatom 4:1, turska himna na pola prekinuta, a nakon tuga puštena muzika.

Navedeno je, također, kako su turski reprezentativci, iako je zvanično intoniranje prekinuto, otpjevali himnu do kraja.

Predsjednik Federacije hokeja na ledu Turske Halit Albayrak prokomentarisao je kako se ovakvi "tehnički propusti" ne dešavaju prvi put.

- Naša nacionalna himna prekinuta je na pola, no naši sportisti nisu stali, nastavili su do kraja. Želim podvući da se ovakvi "tehnički propusti" ne dešavaju prvi put - rekao je Albayrak, te dodao:

- Osuđujem ovo nepristojno ponašanje prema našoj himni, našim sportistima i našoj zemlji. Kao što smo i ranije poručili, naša snaga je dovoljna da pobijedimo, naš glas je dovoljan da se čuje naša himna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.