open-navfaktor-logo
search
Kadrovi SNSD-a
Sport u BiH u raljama Dodikovih ljudi
Ključne sportske organizacije poput Fudbalskog, Košarkaškog i Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine predvode ljudi blisku Miloradu Dodiku, koji posljednju deceniju radi sve da uruši državne institucije.
04.01.2022. u 08:11
get url
text

Vico Zeljković, Dodikov sestrić, na čelu je krovne kuće bh. fudbala.

To je svakako najmoćnija sportska institucija u BiH koja raspolaže s najviše novca. Prihodi FSBiH usko su povezani s kasom FIFA-e i UEFA-e. Godišnji budžet FSBiH iznosi blizu 30 miliona KM.

Ako je suditi po izjavama, Dodik bi najradije ukinuo Fudbalski savez BiH, a tako i sestrićevu fotelju. Da se Dodika pita, funkcionirao bi samo entitetski FSRS. Pitanje je u tom slučaju gdje bi se takmičili klubovi iz RS-a i da li bih ih pod svoj kišobran prihvatili "pobunjenici" iz Superlige. Odgovore treba potražiti kod Florentina Pereza, Joana Laporte i Andreae Agnellija.

- Vicu Zeljkovića ne treba vezivati za Milorada Dodika - rekao je prvi mislilac Izvršnog odbora FSBiH Muhidin Raščić.

Ako Zeljkovića ne treba vezivati za Dodika, onda Zeljkovića ne treba vezivati ni za Borac, iako kao prvi čovjek Saveza posjećuje samo utakmice banjalučkog kluba. Rame uz rame s Dodikom.

Dodik i Zeljković u loži stadiona u Banjoj Luci FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

Prvi čovjek bh. rukometa Marinko Umičević u stilu Nikole Nikića iz najboljih dana tjera loptu prema svome golu.

VEZANI TEKST - Skandalozna izjava predsjednika RSBiH u ostavci: "Žao mi je što djeca iz RS igraju za reprezentaciju BiH"
 

- Nikad nisam krio da talentovana djeca iz RS-a treba da igraju za reprezentaciju Srbije - jedna je u nizu skandaloznih Umičevićevih poruka.

Ona je došla usred priprema rukometnih Zmajeva za nastup na Evropskom prvenstvu. Motivirajuće, nema šta.

Umičević je kadar Dodikovog SNSD-a i odbornik je u Skupštini grada Banja Luka.

Politički aktivan je i Boris Spasojević, predsjednik Košarkaškog saveza BiH, koji je po sistemu rotacije zamijenio Mirzu Teletovića.

VEZANI TEKST - Sramotne poruke predsjednika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine iz NSRS-a
 

Kao zastupnik SNSD-a sjedi u klupama Narodne skuštine RS-a.

- Upravo završena sjednica Narodne skupštine, usvojene sve predložene tačke za bolju i jaču Republiku Srpsku, u korist svih njenih građana - likovao je Spasojević nakon sjednice Narodne skupštine RS-a na kojoj je većina okupljena oko SNSD-a usvojila zaključke kojima je otvoren put za povrat nadležnosti s državnog na nivo entiteta.

Kada je košarka u pitanju i njegov rad u KSBiH, prioritet svih prioriteta su interesi Igokee.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.