open-navfaktor-logo
search
Turneja radosti
Sportske igre mladih održane u Gračanici, Gradačcu, Brčkom, Jajcu i Novom Travniku
Sportske igre mladih su u prethodnom periodu uveselile su mališane u Gračanici, Gradačcu, Brčkom, Jajcu i Novom Travniku, a uskoro će se održati i prvo regionalno polufinalno takmičenje u Mostaru.
25.06.2021. u 15:08
get url
text

Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH s kojim mališani na terenima kroz Sportske igre mladih turneju radosti, uče o načelima olimpizma, te zdravom načinu života. Igre uz finansijsku podršku USAID-a, nastavile su realizirati projekat "Fer igra za fer djetinjstvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.

Zabava u Gračanici počela je fudbalskim takmičenjima, a snage su u finalnom meču odmjerile ekipe Luke i NK Bratstvo. U konačnici, ekipa Bratstvo slavila je plasman u polufinale Igara koje će se održati 1. jula u Tuzli, a pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

- Pobijedili smo i drago nam je što ćemo u polufinalu igrati sa ostalim ekipama iz naše regije - kazao je Ajdin Tukić, kapiten ekipe NK Bratstvo.

Takmičenja su nastavljena nadmetanjima u rukometu, a ekipa RK Gračanica uspjela je ostvariti plasman na Veliko finale.

- Radujemo se Velikom finalu u Sarajevu. Nadamo se dobrom plasmanu - rekao je Harun Šestan, kapiten ekipe RK Gračanica.

Djevojčice u Gradačcu su pokazale posebno interesovanje za takmičenje u odbojci. U finalnom meču protiv ekipe Kule iz Gradačca je, nakon dugih nadigravanja, pobjedu odnijela ekipa Panter iz Doboja.

Nakon odbojkaških mečeva, na jezeru Vidara, nastavljena su takmičenja u odbojci na pijesku. Najbolje među djevojčicama bile su Ajdina Doborac i Nora Barać, dok su se kao najbolji među dječacima pokazali Ajnur Mujkanović i Hamza Ahmetagić. U Gradačcu je održan i fudbalski turnir za mlađu kategoriju, a pobjednici su dječaci iz ekipe Zvijezda 1.

Dječaci i djevojčice u Brčkom su pokazali najveće interesovanje za takmičenje u košarci, a ekipe Lavice i KK Brčko Distrikt slavili su u konačnici, te će upravo ove ekipe predstavljati Brčko na Velikom finalu SIM-a u Sarajevu.

- Prvi put smo se prijavili na Igre ove godine i super nam je bilo. Nadamo se dobrom plasmanu i druženjima sa ostalim ekipama na Velikom finalu u Sarajevu - rekao je Ajdin Mehaković, kapiten ekipe KK Brčko Distrikt.

U Jajcu su odigrani fudbalski i košarkaški mečevi, a ekipe Number 1 i "Gdje će ko" slavile su plasman na Veliko finale. Takmičenja u Novom Travniku su ove godine održana po prvi put, a u sklopu Igara u ovom gradu odigrana su odbojkaška takmičenja. Ekipa Victory na čelu sa kapitenkom Fatimom Haskić, slavila je pobjedu protiv ekipe OK Uskoplje. Sportske igre mladih svoje putovanje nastavljaju dalje, a Igre će u 2021. godini obići ukupno 45 bh. gradova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.