open-navfaktor-logo
search
Na glavnom trgu
Svečanom ceremonijom u Novom Travniku otvorena 13. sezona Sportskih igara mladih
Preko 1.500 dječaka i djevojčica iz osnovnih škola sa područja Općine Novi Travnik, uživalo je jučer na ceremoniji Svečanog otvaranja, koja je održana na glavnom trgu ispred zgrade Općine. Najmlađi SIM-ovci imali su priliku družiti se, zabavljati, kasnije se i takmičiti u igri između dvije vatre i atletici, a direktni prijenos jednosatne ceremonije i ove godine bio je realiziran na N1, Sport Klub i Arena Sport kanalima.
14.06.2023. u 14:13
get url
text

Ovogodišnji domaćin Svečanog otvaranja, Općina Novi Travnik, jučerašnjim aktivnostima potvrdio je epitet grada mladosti, a Novi Travnik je ovim domaćinstvom postao jedan od tri regionalna SIM centra, pridruživši se Velikoj Gorici i Beogradu, koji su domaćini otvaranja Igara u Hrvatskoj i Srbiji. Načelnik Općine sa prisutnima je podijelio svoje zadovoljstvo što je Novi Travnik već drugu godinu zaredom dio velike SIM porodice.

- Roditelji, djeca, nastavnici, svi mi iz Novog Travnika zajedno smo dio najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Izuzetno sam sretan i ponosan što kroz ove aktivnosti upoznajete jedni druge, stječete nova prijateljstva, zabavljate se, natječete se i širite radost u našoj Bosni i Hercegovini. Korak po korak, gradimo bolju budućnost na krilima vaših osmijeha - poručio je u svom obraćanju Stjepan Dujo, načelnik Općine Novi Travnik.

Kroz sport i svoje programe Igre pomažu u stvaranju odgovornih članova našeg društva koji će graditi svoju budućnost na temelju pozitivnih sportskih vrijednosti. Sve to ne bi bilo moguće bez podrške dugogodišnjih sponzora i partnera, što je u svom obraćanju naglasio i predsjednik Organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine, Haris Deliahmetović.

- Zahvaljujem se načelniku Stjepanu Duji i upravi Općine Novi Travnik, koji su prepoznali značaj i važnost našeg projekta, te se priključili našoj SIM porodici. Zahvale idu i svim našim sponzorima i partnerima, našem pokrovitelju Federalnom ministarstvu kulture i sporta, medijskim partnerima, ali svakako najveću zahvalnost dugujemo djeci, koja su uvijek sa nama i bez koje ne bismo mogli pričati ovu našu sportsku priču - rekao je Deliahmetović.

Ceremoniju su nastupima uljepšali dječaci i djevojčice iz Dječijeg vrtića Novi Travnik, freestyler Samir Salčin, koji je sve prisutne zabavio svojim umijećem sa loptom, a posebni gosti bili su članovi Kuće dobrih tonova iz Srebrenice. Kroz sve godine postojanja, Igre su postale prepoznatljiv brend, koji je privukao pažnju vrhunskih sportaša i sportskih dužnosnika, a s obzirom da nisu mogli lično prisustvovati ceremoniji, Edin Džeko, Luka Modrić, Nemanja Matić, Džanan Musa, Josip Perić, Marica Gajić i Amel Tuka poslali su pozdravne video poruke.

"Korak za bolju budućnost"slogan je Sportskih igara mladih, koji simbolizira konačni cilj Igara – doprinos izgradnji odgovornih pojedinaca sutrašnjice kroz masovnu sportsku platformu. Kroz jednu od aktivnosti, m:tel Dan sporta, Igre okupljaju veliki broj malih SIM-ovaca od 1. do 5. razreda osnovnih škola, a izvršni direktor prodaje ove kompanije, Milosav Parezanović, izrazio je svoje zadovoljstvo što je kompanija m:tel već dvije godine dio najljepše sportske priče. Sve vrijednosti Igara najbolje je prepoznala kompanija Bambi a.d., koja je dugogodišnji generalni sponzor.

- Ponosan sam na sve što zajedno radimo. Vi djeca ste stvarno zakon! Hvala Igrama za priliku da proputujemo kroz sve tri ove zemlje i da se uvjerimo koliko ima divne djece, vrijednih učitelja, dobrih roditelja. Kada je riječ o kompaniji Bambi, mi ćemo i u narednim godinama biti uz Igre, jer vaš osmijeh nema cijenu - rekao je Ivan Jovanović, menadžer korporativnih poslova kompanije Bambi a.d.

Plamen prijateljstva u Novom Travniku zapalili su najbolji učenici osnovnih škola, u pratnji maskote Viktora, a u okviru dvodnevnih aktivnosti održana su takmičenja Coca-Cola Cup-a u malom nogometu, Kinder Joy of moving Cup-a u košarci, Moja kravica Cup-a u igri između dvije vatre, kao i takmičenja u atletici i odbojci. Za kraj druženja u Novom Travniku, u večernjim satima održan je koncert Željka Samardžića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.