open-navfaktor-logo
search
Petodnevna manifestacija
U Sarajevu završeno Svjetsko prvenstvo u džudu za kadete, visoke ocjene za Džudo savez BiH
Ekipnim miks takmičenjem, na kojem je trijumfovala reprezentacija Francuske, sinoć je završeno Svjetsko prvenstvo u džudu za kadete koje je u Sarajevu počelo 24. augusta.
29.08.2022. u 08:03
get url
text

- Džudisti i džudistkinje Francuske u finalu su porazili selekciju Azerbejdžana s 4:3, i to nakon golden scorea. Francuzi su tako još jednom potvrdili da predstavljaju sami vrh svjetskog džuda i u omladinskim kategorijama.

U prvom duelu za treće mjesto selekcija Uzbekistana je, uvjerljivih 4:0, savladala Tunis. U borbama za drugu timsku bronzu slavila je reprezentacija Turske, koja je poslije golden scorea s 4:3 pobijedila Ukrajinu. Pobjednika je odlučila borba u kategoriji do 48 kilograma.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupala je u sastavu Džejla Kožljak, Lana Lubura, Narin Handan, Arslan Mulalić, Vidak Maljević i Đorđe Pajić, a takmičenje je okončala u prvom krugu. Bolja od naše selekcije bila je reprezentacija Azerbejdžana, a novi viceprvaci svijeta slavili su, sa 4:1.

- Velika petodnevna sportska manifestacija, koja je u glavni grad naše domovine privukla skoro 500 takmičara iz 60 zemalja i sa pet kontinenata, još jednom je potvrdila organizacione sposobnosti i kvalitete Džudo saveza Bosne i Hercegovine.

Nacionalni savez naše zemlje i ovog puta od Međunarodne džudo federacije (IJF) dobio je visoke ocjene za tehničku organizaciju Svjetskog prvenstva za kadete, koje je drugi put održano u Bosni i Hercegovini.

Kvalitetan rad Džudo saveza Bosne i Hercegovine potvrđuje i činjenica da će, već u oktobru ove godine u našoj zemlji, biti održano i Evropsko prvenstvo za seniore do 23 godine – saopćeno je iz Džudo saveza BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.