open-navfaktor-logo
search
Tuzla
Uskoro otvaranje: Kroz fotografije prvi put prošetajte Kućom sporta RSD Sloboda
U Tuzli će 1. oktobra biti otvorena Kuća sporta, jedinstvena muzejska postavka, koja baštini 102 godine dugu historiju Radničkog sportskog društva (RSD) Sloboda.
22.09.2021. u 11:52
get url
text
Kuća sporta RSD Sloboda
Kuća sporta RSD Sloboda

- Mislim da ovako nešto ne postoji u Bosni i Hercegovini (BiH), ali i šire. Imamo prostor od 250 kvadrata u koji smo pokušali staviti veliki broj podataka na jedan poseban način - rekao je predsjednik RSD Sloboda Aid Berbić, najavivši otvaranje Kuće sporta za 1. oktobar u 19 sati.

Autorica postavke i kustosica Kuće sporta je poznata tuzlanska umjetnica Edina Selesković.

- Mi smo za ovaj koncept prošle godine dobili nagradu "No limit" kao inovativniji enterijer u BiH, dakle, čak i prije otvaranja Kuće sporta - kaže Edina Selesković.

Ona navodi da je sam prostor Kuće sporta dizajniran na jedan moderan i savremen način uz korištenje najnovije tehnologije.

- Htjeli smo napraviti nešto drugačije i tako Slobodu približiti novim generacijama i taj ponos prenijeti na njih. To je sklop analognih i digitalnih instalacija i jedna prostorna knjiga u kojoj svaki posjetilac može pronaći sebe - kaže Edina Selesković.

Sloboda danas broji 13 sportskih klubova, a u okviru sportskog društva djeluje i Tamburaški orkestar.

U Kući sporta posjetitelji pored fotografija i tekstualnog sadržaja, mogu pogledati vrijedne sportske eksponate, videosnimke po vlastitom izboru, ali iskazati i svoju kreativanost.

{$galerijaFotografija}

 

sloboda-kuca-sporta (2).jpg
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.