open-navfaktor-logo
search
Medalja sa SP
Uz aplauz, Lana Pudar dočekana u Sarajevu
Lana Pudar, vlasnica bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva u Kataru u disciplini 200 metara delfin, vratila se danas iz Dohe u Sarajevo.
16.02.2024. u 14:38
get url
text

{$galerijaFotografija}

Maestralnoj Mostarki upriličen je doček u glavnom gradu naše zemlje, a raspoložena Pudar zadovoljna je ostvarenim rezultatom i ne skida osmijeh s lica.

Ona će na zakazanoj konferenciji za medije na Aerodromu Sarajevo podijeliti utiske poslije još jednog uspjeha na velikom takmičenju.

Bh. plivačica je osvajanjem trećeg mjesta ušla u historiju ovog sporta u našoj zemlji, s obzirom na da je za BiH ovo prva medalja na svjetskim prvenstvima u 50-metarskim bazenima.

Ne treba zaboraviti ni to da je Pudar do pobjedničkog postolja stigla iz najteže, osme staze, kao ni da je pred start Svjetskog prvenstva imala problema s ramenom zbog čega je bila primorana otkazati takmičenje u disciplini 100 metara delfin.

_________________________

15:01 sati: Uz gromoglasan aplauz, Lana Pudar dočakana je na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, uskoro slijedi njeno obraćanje, koje možete pratiti na portalu Faktor.

14:50 sati: Edhem Pašukan, predsjednik Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine, sa cvijećem u rukama čeka izlazak bh. sirene.

14:41 sati: Lana Pudar je stigla avionom iz Istanbula, koji je sletio u 14.30 sati. 

14:35 sati: Našu plivačicu dočekale su posebne poruke na displejima na kojima je pisalo: Hvala Lana. 

14.30 sati: Mali broj građana se okupio na aerodromu, gdje se očekuje dolazak Lane Pudar. Među manjom grupom nema političara i osoba iz javnog života.

IMG_20240216_144629.jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.