open-navfaktor-logo
search
Otac najbolje bh. plivačice
Velibor Pudar žestoko odgovorio premijeru HNK: Nemojte vi čestitati jer vama Lana ne znači ništa
Velibor Pudar, otac Lane Pudar, koja je jučer osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u plivanju oglasio se na Facebook profilu nakon što je premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg čestitao Lani na uspjehu.
18.08.2022. u 16:54
get url
text

Lani pristižu čestitke sa svih strana, a njezinom ocu Veliboru zasmetale su čestitke nekih političara.

VEZANI TEKST - Ovako je sve počelo: Simpatična fotografija koja će kroz karijeru pratiti Lanu Pudar

Herceg je poručio da će Lana uvijek u Vladi HNK-a imati prijatelja i partnera. Nakon toga Lanin je otac u svojoj objavi ime i prezime premijera napisao malim slovima ustvrdivši da je odbio da nagradi Lanu.

- Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška), koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dhabija uz obrazloženje  "da nismo nagradili ni neke naše pa što bi Lanu ".

Da Lana je  "dijete sa druge planete " i slučajno živi u HNK Nevenko Herceg i Rašid Hadžović su odbili svaku molbu KVS Orka za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dhabiju... u principu za sve ove godine KVS Orka za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM, a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 miliona KM.

VEZANI TEKST - Euforija nakon utrke: Lana u šoku, pogledajte kako je reagovala njena mama

Jesu nagradili Lanu sa po 5.000 KM za Olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini.

I to je to, ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima, ali je pitanje zašto, sami razmislite.

I danas se i nevenko i rašid obraćaju novinarama sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina.

Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vama Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje - napisao je Pudar na svom Facebook profilu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.