open-navfaktor-logo
search
Turneja radosti
Veliko finale u Sarajevu: 700 učesnika za kraj 11. Sportskih igara mladih
Nakon održanih takmičenja u 45 bh. gradova, više od stotinu dana putovanja širom Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je završeno i Veliko finale Sportskih igara mladih.
09.07.2021. u 15:10
get url
text

Sarajevo je u periodu od 6. do 8. jula bilo domaćin najboljim ekipama iz svih dijelova BiH na završnici ovogodišnjih Igara. Zbog epidemiološke situacije, održavanjem polufinalnih regionalnih turnira u klopu SIM Turneje radosti, broj finalista je smanjen u odnosu na sve prethodne godine te je u 2021. godini finalu prisustvovalo 700 dječaka i djevojčica.

Specijalni partner Igara je, i ove godine, Olimpijski komitet BiH koji podržava projekte koji imaju za cilj jačanje sportskog sistema u BiH te promoviše olimpijske vrijednosti kao što su prijateljstvo poštovanje, izvrsnost i fair play. Igre u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a implementiraju projekat "Fer igra za fer djetinjstvo" kako bi svako dijete imalo priliku za fer odrastanje.

Prije svečane dodjele medalja, male košarkašice družile su se sa Maricom Gajić koja je ujedno proglašena i za Ambasadoricu SIM-a. Video čestitke Marici, poslali su Enis Bešlagić, Amel Tuka, Edina Begić, Jasmin Ligata i njena bivša trenerica Dragana Čojić. Veliko iznenađenje za male SIMovce bio je dolazak i velikog prijatelja Igara, rukometnog reprezentativca BiH - Mirsada Terzića.

- Posebna mi je čast biti Ambasadorica Igara i nadam se da ću svojim trudom, ponašanjem i sportskim uspjesima biti dobar uzor svim mladim sportistkinjama - kazala je Marica Gajić.

Medalje su u 2021. godini otputovale u Brčko, Zenicu, Srebrenicu, Trebinje, Gornji Vakuf-Uskoplje, Maglaj, Bijeljinu, Mostar, Tuzlu, Čitluk, Obudovac, Doboj i Sarajevo, a pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljat će BiH na Međunarodnom finalu Igara u Splitu gdje će naši mali reprezentativci odmjeriti snage sa dječacima i djevojčicama iz Srbije i Hrvatske.

Ovogodišnje finale takmičenja u odbojci, donijelo je mnogo zanimljivih susreta, dobrih poena i neizvjesnosti, a mnoge utakmice su se igrale u tri seta. Finalnu utakmicu igrale su djevojčice iz ekipa Smeč iz Širokog Brijega i ekipa Libero iz Bijeljine koje su u konačnici osvojile prvo mjesto.

Pobjednici ovogodišnjeg takmičenja u malom fudbalu u kategoriji 2006. godište i mlađi su ekipe "Kost i koža" iz Banovića i SFK 2000 Sarajevo iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.